Her gennemgår vi indstillingerne Roller og Rettigheder.

HR-ON Staff er en rollebaseret platform, hvor I har mulighed for at give roller med dertilhørende rettigheder til medarbejderne.

En medarbejder skal kun have tildelt en rolle, hvis vedkommende har brug for at tilgå platformen og udføre handlinger med dataen. En medarbejder kan få tildelt flere roller.

Her ses hvordan I finder Roller og rettigheder:

Der kan oprettes roller på tre niveauer: Person, Afdeling og Virksomhed. Rollerne kan man herefter tilegne rettigheder. På jeres platform har vi oprettet seks roller med dertilhørende rettigheder til inspiration. Herunder vil vi give et kort indblik i, hvad disse roller har af rettigheder på platformen.

Person: Roller på dette niveau handler om, hvordan I håndterer jeres egen personlige data i platformen.

Vi har oprettet rollen ‘Medarbejder’.

Afdeling: Roller på dette niveau handler om, hvordan I håndterer data på de medarbejdere, der er tilknyttet en bestemt afdeling.

Vi har oprettet rollen ‘Afdelingsleder’.

Virksomhed: Roller på dette niveau handler om, hvordan I håndterer data på tværs af hele virksomheden.

Vi har oprettet rollerne: ‘Staff administrator / HR’, ‘Direktion’, ‘Lønansvarlig’, ‘Se alle medarbejdere’

Herunder gennemgår vi, hvordan I tilføjer roller og tildeler disse roller rettigheder på to forskellige måder, hvoraf den ene er en tekstversion og den anden en videoversion. Indholdet er det samme. Det er derfor op til jer, hvordan I ønsker at gennemgå det.

Roller og rettigheder - Tekstguide

Tilføj rolle

I kan vælge at tage udgangspunkt i og redigere de i forvejen oprettede roller, eller I kan tilføje nye roller.
Her i starten anbefaler vi, at I opretter så få roller som muligt.

Redigere eksisterende: Klik på de tre prikker til højre og vælg Rediger rolle

Tilføj rolle: Klik på Tilføj rolle, udfyld felterne og vælg hvilket niveau rollen skal være på. Det er muligt at kopiere rettigheder fra eksisterende rolle. I kan også vælge, om rollen skal tilføjes automatisk til nye medarbejdere.

Tildel rettigheder til rolle

Når rollerne er på plads, skal I gennemgå præcis hvilke rettigheder, den enkelte rolle skal have.
Det gør I ved at gå ind på Rettigheder. Vælg niveau (Person, Afdeling eller Virksomhed). Herefter vælger I rollen i boksen Vælg roller til redigering og klik på Udfold alle

Der er tre forskellige valgmuligheder i forbindelse med Rettigheder.

Vi anbefaler, at I systematisk gennemgår alle kategorier inden for Rettigheder for hver rolle. Det kan være en omfattende proces, men det er vores klare anbefaling. Se hvordan nedenfor.

Tilføj rolle til medarbejder

De medarbejdere I ønsker skal kunne tilgå og udføre handlinger på jeres nye HR-platform, skal have tildelt en rolle. Det vil vi komme nærmere ind på i  Step 2, hvor vi gennemgår, hvordan I importerer eller manuelt tilføjer jeres medarbejdere i guiden Administrer medarbejdere og herefter hvordan I bl.a. tilføjer roller til jeres medarbejdere i guiden Medarbejderfanens muligheder.

Roller og rettigheder - Videoguide

Nu har vi gennemgået indstillingen Roller og Rettigheder. I har taget stilling til, hvilke roller I har behov for her i starten. I har formentlig tilføjet eller tilrettet roller samt tildelt disse roller rettigheder ud fra, hvad rollen skal kunne i platformen. I kan til enhver tid tilføje og rette i disse indstillinger.

Næste indstilling vi gennemgår er Notifikationer.