I det følgende kan I lære, hvordan I bruger modulet Ferie & fravær. Vi gennemgår disse punkter:

Sådan opretter I en fraværstype

Der kan være flere årsager til, at en medarbejder er fraværende. Og det tager Ferie & fravær i HR-ON Staff selvfølgelig højde for. Derfor er det muligt at oprette forskellige fraværstyper så som barns sygedage, barsel, ferie, forretningsrejse, uddannelse og så videre.

For at oprette en ny fraværstype skal I åbne menupunktet Fraværstyper, der ses til venstre for kalenderen. I bunden finder I knappen Opret en ny type. Klik på denne og giv typen et passende navn. Dernæst kan I vælge en anden farve ved at klikke på kuløren til højre for navnet.

Afslut ved at klikke på Gem og luk.

Vælg og fravælg afdelinger

Det er muligt at få et overblik over de forskellige afdelingers ferie og fravær. Det gør I ved at vælge afdelinger til og fra under menupunktet Afdelinger til venstre for kalenderen.

Hvis I holder musen ud for en afdelingerne, kan I klikke på de tre prikker. Herfra kan I vælge Se alt, Vis kun denne, Vis alt andet end denne og Inverter alt.

Indstillinger: Udvid indholdet i kalenderen

Under menupunktet Indstillinger til venstre for kalenderen har I flere muligheder. Her kan I vælge nationale helligdage til og fra samt ugenumre og et snip af den kommende måned.

Tildel fravær på to måder

Der er to måder, I kan tildele fravær til en medarbejder på. Den ene er via knappen Tildel fravær i øverste højre hjørne af kalenderen. Vælg dernæst Fraværstype, Periode, hvilken eller hvilke medarbejder det omhandler og udfyld eventuel feltet Note. Afslut ved at klikke på Gem og luk

Den anden måde at tildele fravær på er ved gå til fanebladet Medarbejdere. Find den medarbejder det omhandler og klik ind på vedkommendes stamkort. Klik dernæst på det lille kalender-ikon ud for medarbejderens navn. Herfra kan I følge instruktionen fra ovenstående.

Eksporter til excel

Nederst i højre hjørne af kalenderen finder I muligheden for at eksportere til excel. Klik på Eksporter til Excel. Vælg perioden og tag dernæst stilling til, om filen skal være filtreret ud fra de angivne filtre eller ej. Vælg om weekenderne skal indgå og afslut ved at klikke på Gem og luk. Dernæst starter download-funktionen.

I har nu lært, hvordan modulet Ferie & fravær fungerer og kan tilpasses jeres virksomhed. Heriblandt hvordan I opretter nye fraværstyper, sorterer i viste afdelinger, tildeler fravær og eksporterer filen.